Ko celt galdā: gardas un vienkārši pagatavojamas receptes piknikam vai dārza svētkiem

Dienu no dienas palikt mājās – iepriekšējie mēneši bijuši patiesu izaicinājumu laiks, tādēļ šogad vairāk nekā jebkad pēc drēgnās un lietainās ziemas gaidījām nevien gaišu pavasari, bet arī iespēju būt blakus saviem mīļajiem. Līdz ar ceriņu smaržu un pirmajiem siltajiem saules stariem, visbeidzot, ievērojot noteiktos drošības pasākumus, drīkstam satikt arī tos, pēc kuriem bijām kārtīgi noilgojušies, tādēļ mēs, Pērkam Kopā, esam apkopojuši gardas un vienkārši pagatavojamas receptes, ko celt galdā atkalredzēšanās svētkos – piknikā pie dabas vai dārza ballītē savu vistuvāko lokā.

Kārtainās mīklas pīrādziņi ar burkānu un zaļumu krēmu

Sastāvdaļas: saldēta kārtainā mīkla ar raugu vai bez (400 g jeb 4 plāksnes), kūstošs siers (100 g), “Rūdolfs” BIO dārzeņu krēms ar burkāniem un zaļumiem (1 burciņa – 235 g), ola pārsmērēšanai

Pagatavošana: mīklu atlaidina un katru plāksnīti izrullē. Virsū klāj krēmu, pārber ar sarīvētu sieru, no viena gala satin garā desā un sadala gabaliņos. Cepeškrāsns plāti izklāj ar cepamo papīru, uz tās kārto pīrādziņus un pirms likšanas cepeškrāsnī apziež tos ar olu. Cep 200°C temperatūrā aptuveni 15 minūtes.

Padoms! Ja pīrādziņus vēlies gaisīgus un vieglus, izvēlies kārtaino mīklu bez rauga – tomēr ņem vērā, ka šāda mīkla pēc atlaidināšanas jāizmanto vēl auksta. Veidojot maizītes no rauga kārtainās mīklas, tām pirms cepšanas aptuveni 15 minūtes jāļauj uzbriest – rezultātā iegūsi sātīgus un mīkstus pīrādziņus, kas lieliski garšos kā silti, tā atdzisuši.

Kišs ar triju veidu tomātiem

Sastāvdaļas: olas (6 gab.), “Rūdolfs” BIO dārzeņu krēms ar tomātiem un baziliku (5 ēdamkarotes), saldētās mīklas plāksnes (2 gab.), sagriezti zaļumi (2 saujas), ķiršu tomātiņi (200 g), rīvēts siers – dažādi veidi (150 g), saldais krējums (100 ml), kaltēti tomāti (100 g), sviests veidnes iesmērēšanai

Pagatavošana: veidni iesmērē ar sviestu, ieklāj atlaidināto mīklu, sabaksta to ar dakšiņu un cep 15 minūtes 180°C temperatūrā. Kad mīkla gatava, to pārklāj ar krēmu. Olas sakuļ ar svaigo krējumu, olu masā iemaisa zaļumus, sieru un sasmalcinātus kaltētos tomātus. Masu lej virs krēma. Ķiršu tomātiņus sagriež uz pusēm un ar tiem noklāj kiša virsu. Liek cepeškrāsnī uz cep 180°C temperatūrā 30 minūtes – līdz ola zeltaini brūna.

Padoms! Lai, gatavojot kiša pamatni, kārtainā mīkla neuzpūstos, uzklāj uz tās cepamo papīru un smagumam uzber zirņus!

Iegādājies gardos dārzeņu krēmus un citus “Rūdolfs” BIO produktus ŠEIT!

Marinēts cālis zemesriekstu mērcē

Sastāvdaļas: marinādei – cāļa fileja (3 gab.), sojas mērce (1 ēdamkarote), medus (2 ēdamkarotes), sinepes (1 ēdamkarote), dabisks jogurts (1 ēdamkarote); zemesriekstu mērcei – zemesriekstu sviests (2 ēdamkarotes), brūnais cukurs (2 ēdamkarotes), sojas mērce (1 ēdamkarote), silts ūdens (2 ēdamkarotes)

Pagatavošana: filejas gabaliņus gareniski sagriež sloksnītēs. Bļodā liek visas marinādes sastāvdaļas un rūpīgi samaisa ar metāla karoti. Filejas gabaliņus apviļā marinādē un, bļodu pārklājot ar vāku, liek ledusskapī uz stundu ievilkties. Pa to laiku gatavo zemesriekstu mērci – visas sastāvdaļas karsē pannā uz nelielas uguns un maisa, kamēr veidojas viendabīga masa. Uzkarsē grilu, cāļa gabaliņus sadur uz iesmiņiem un grilē, kamēr gatavi.

Oranžā baklažānu mērce ar zirņu krekeriem

Sastāvdaļas: vidēja izmēra baklažāni (2 gab.), ķiploka daiviņas (2 gab.), auksti spiesta extra virgin olīveļļa (3 ēdamkarotes), citronu sula (2 ēdamkarotes), saldās paprikas pulveris (2 tējkarotes), sāls (1/4 tējkarotes), melnie pipari (1/4 tējkarotes), nedaudz cepamās olīveļļas, sāls un piparu baklažānu cepšanai, “Krippu” zirņu krekeri vai salmiņi

Pagatavošana: baklažānus nomazgā un nogriež lapainos galus. Tos ar visām mizām sagriež aptuveni 1 cm biezās ripās, izklāj uz cepamā papīra, nedaudz pārlej ar olīveļļu, uzkaisa sāli un piparus. Liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 30 minūtes – līdz baklažānu ripiņas ir mīkstas. Kad baklažāni ir gatavi, tos atdzesē un noņem tumšo mizu, liek blenderī, pievieno sakapātas ķiploku daiviņas, auksti spiestu olīveļļu, citronu sulu, paprikas pulveri, sāli un piparus. Blendē, kamēr iegūst vienveidīgu masu, un pasniedz kopā ar krekeriem vai grauzdētu ciabatta maizīti.

Padoms! Izmēģini mērci kopā ar “Krippu” turku zirņu krekeriem vai salmiņiem! Garda un veselīga alternatīva ierastajiem čipsiem un krējuma-majonēzes mērcītēm.

Iegādājies “Krippu” turku zirņu krekerus un salmiņus ar dažādām garšām ŠEIT!

Cepts kamambērs ar dzērvenēm un ķiploku maizi

Sastāvdaļas: kamambēra siers, ciabatta maize, ķiploks, žāvētas dzērvenes, rozmarīna zariņi, olīveļļa

Pagatavošana: uz siera saliek ķiplokus, rozmarīnu un dzērvenes, apslaka ar olīveļļu un liek cepties 180°C temperatūrā 15 minūtes. Maizi sagriež gabaliņos un sprauž uz rozmarīna zaru iesmiņiem, apslaka ar eļļu un apgrauzdē, pēc tam iesmērē ar ķiplokiem. Kad siers gatavs, tajā mērcē apgrauzdēto maizīti un ēd gardu muti.

Tako ar liellopa mēli un grilētu dārzeņu salsu

Sastāvdaļas: liellopa mēle, tortiljas, tomāti, sīpoli, paprika, laima sula, ķiploki, pētersīļi, kinza, olīveļļa, sāls,”Oak’A BBQ” asā mērce

Pagatavošana: novāra mēli ar garšvielām. Grillē tomātus, papriku, sīpolus un laimu. Gatavos dārzeņus liek blenderī, pievieno laima sulu, pētersīļus, kinzu, olīveļļu, sāli un ķiploka daiviņu, visu kārtīgi sablendē. Apgrauzdē tortiljas. Kad mēle gatava, to sakapā. Gatavo tako – uz apgrauzdētas tortiljas liek mēli, svaigus, sakapātus sīpolus, iegūto dārzeņu salsu, svaigus pētersīļus, kinzu, laima sulu un “Oak’A BBQ” aso mērci.

Iegādājies gardās “Oak’A BBQ” mērces un garšvielas ŠEIT!

Cūku pupu miltos panēti dārzeņi

Sastāvdaļas: dārzeņi pēc izvēles – paprika, sparģeļi, kabacis, brokolis vai citi, “Pupuchi” mini pupas ar piri-piri pipariem, olas, sāls, pipari, eļļa

Pagatavošana: dārzeņus sagriež vēlamajā formā un izmērā. Blenderī ber sauju grauzdētās “Pupuchi” mini pupas ar piri-piri pipariem un blendē, līdz iegūst vēlamā rupjuma miltus. Sakuļ olas, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Dziļā pannā uzkarsē eļļu fritēšanai. Dārzeņus mērcē olā, tad miltos un, lai iegūtu kraukšķīgāku garoziņu, atkārto šo soli vēlreiz. Liek pannā un fritē, līdz dārzeņu garoziņa ir zeltaina.

Padoms! Panētie dārzeņi labi garšos kopā ar vienkāršu krējuma mērci – skābajam krējumam pievieno svaigu ķiploku, rīvētu cieto sieru, zaļumus, citrona sulu, kā arī sāli un piparus pēc garšas.

Iegādājies “Pupuchi” grauzdētās cūku pupas ŠEIT!

Vēl iesakām izmēģināt:

  • Saldie suši: pagatavo plānās pankūkas (skatīt recepte, kas nevar neizdoties), pārklāj tās ar “Nutego” lazdu riekstu krēmu ar tumšo šokolādi, uz tā kārto augļus pēc izvēles, piemēram, banānus un zemenes, cieši satin, sagriež gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru.
  • Citāda dārzeņu “plate”: vispirms pagatavo pavisam vienkāršu, bet neticami gardu mērci – ķiploku pesto ar krējumu. Stikla glāzītēs liek aptuveni ēdamkaroti mērces, virsū kārto ķiršu tomātiņus, gurķus, burkānus, seleriju vai citus dārzeņus pēc izvēles.
    Iegādājies ņipro ķiploku pesto ŠEIT! 
  • Banānu-šokolādes piena kokteilis: veikalu plauktos parādījies jaunums – “Nemoloko” dabīgs auzu dzēriens ar šokolādes garšu, ko iespējams izmantot, pagatavojot gardus piena kokteiļus, piemēram, sablendējot kopā ar banānu, šķipsniņu vaniļas cukura un kanēli.
  • Bērzu sula “Birzī”: dzirkstošā bērzu sula ir veselīga un garda alternatīva šampanietim, turklāt to var izmantot dažādu atspirdzinošu kokteiļu pagatavošanai.
    Iegādājies “Birzī” bērzu sulu ar upeņu pumpuriem ŠEIT!
  • Deserta torte “Dabas Dimanti”: vieglās dārzeņu un ogu tortes patiks veselīga dzīvesveida piekritējiem, jo satur patiešām maz kaloriju, turklāt tās ir piemērotas cilvēkiem ar laktozes un glutēna nepanesību.
  • Cidoniju džems siera platei: lai dažādotu ierasto siera plati, papildini to ar cidoniju-valriekstu vai cidoniju-ingvera džemu, siltu medu un svaigiem zirņu dīgstiem.
    Iegādājies Z/S “Mētras” cidoniju gardumus ŠEIT!

Ticot, ka saule spīd spožāk, jebkurš ēdiens garšo labāk un dzīve šķiet maķenīt laimīgāka brīdī, kad esam KOPĀ, 
Tavs Pērkam Kopā