Lai top! 7 gardas receptes ikdienai un svētkiem

Kamēr citi čīkst, ka iecienītākās mielošanās vietas ir aizslēgtas un 3 reizes dienā ēdienu uz mājām arī nav prātīgi sūtīt – ņem varu pār savām emocijām un pārvērt virtuvi par īstu restorānu! Esam sagatavojuši 7 receptes ikdienai un svētkiem – iedvesmojies, pagatavo gardu maltīti visai ģimenei un baudi skaisto atmosfēru, kas virmo Tavās mājās, jo kā jau zināms – tur, kur vēderi pilni, arī smiekli dzirdami visskaļāk!

Ātrais siera burgers

Sastāvdas: “Oak’A” oriģinālais garšvielu maisījums (50 g), cūkgaļas maltā gaļa (1 kg), svaigs gurķis (1 gab.), sarkanais sīpols (1 gab.), “Oak’A Ivory BBQ” mērce, burgermaizītes, “Čedaras” siera šķēlītes, liels tomāts (1 gab.), “Oak’A” ābolu un viskija BBQ mērce.

Pagatavošana: Gaļai pievieno garšvielu maisījumu un kārtīgi samaisi. Gurķi sagriez ripiņās, pievieno sarkano sīpolu un “Oak’A BBQ Ivory” mērci, kas būs salāti burgerim. No gaļas veido 3 kotletes un liec cepties. Cep apmēram 8-10 minūtes, uz beigām liec virsū siera šķēli un cep, līdz tas izkūst. Apcep maizītes un sāc kārtot burgerus. Uz apakšējās maizītes smērē “Oak’A BBQ Ivory” mērci un liec tomāta šķēli, tad gaļu ar sieru un uzspied “Oak’A” ābolu un viskija BBQ mērci. Pāri kārto gurķu salātus un augšējo maizīti apsmērē ar BBQ mērci.

“Oak’A BBQ” mērces un garšvielas iegādājies ŠEIT!

Maltās gaļas rulete ar aveņu-ķiploku mērci

Sastāvdaļas: liellopa vai cūkgaļas malā gaļa (700 g), aveņu-ķiploku mērce no “Ķiploku pasaules” (6 ēdamkarotes), lielas aprikozes (8 gab.), liels ābols (1 gab.), ķiploka daiviņa (1 gab.), sēkliņas, sāls, pipari, garšvielas (pēc izvēles).

Pagatavošana: malto gaļu sajauc ar sāli, pipariem, svaigi spiestu ķiploka daiviņu un garšvielām pēc izvēles, tad visu masu aptuveni 1 cm biezā kārtā izklāj uz cepamajā pannā ieklātas folijas, veidojot taisnstūra formu (lai to pēc tam vieglāk sarullēt). Uz maltās gaļas uzsmērē aveņu-ķiploku mērci, tad klāj smalki sagrieztas aprikozes, ābolu un pārkaisi ar sēkliņām. Visu sarullē, veidojot garu ruleti un aptinot foliju apkārt. Ievieto līdz 200°C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep aptuveni 20 minūtes un tad atver foliju, lai rulete apbrūninātos. Pirms pasniegšanas 10 minūtes atdzesē, lai ruleti būtu vieglāk griezt.

“Ķiploku pasaules” mērces iegādājies ŠEIT!

“Ātrās brokastis” – dārzeņi ar bekonu un olu

Sastāvdaļas: sīpoli, kūpināts bekons, blanšēti tomāti, sviesta pupiņas, “Oak’A BBQ” orģinālais garšvielu maisījums, siers, kinza, olas.
Pagatavošana: apcep sīpolus un bekonu. Pievieno sviesta pupiņas, tomātus, garšvielu maisījumu. Pielej nedaudz ūdeni un sautē, tad pievieno zaļumus un olu. Gatavo līdz ola ir gatava. Iesakām šo gardo brokastu maltīti baudīt kopā ar svaigi ceptu maizīti.

Pildīta vistas krūtiņa ar sēnēm un kartupeļiem

Sastāvdaļas: vistas krūtiņas (4 gab.), gulaša krēms (2 tējkarotes ar kaudzīti), asais gulaša krēms (2 tējkarotes), kūpināts siers (160 g), kūpināts bekons (8 plānas šķēles, ~120 g), kartupeļi (1,2 kg), sīpoli (2 gab.), šampinjoni (300 g), paprika (4 gab.), tomāti (4 gab.), eļļa (3 ēdamkarotes), paprikas pulveris (1 ēdamkarote), paprikas krēms “Red Gold” (1 ml), skābais krējums (200 g).

Pagatavošana: vistas krūtiņas sagriez šķēlītēs, apsmērē ar gulaša krēmiem, pārkaisi ar sarīvētu sieru un sarullē. Krūtiņas ietin bekonā (vienu vistiņu aptin ar 2 bekona gabaliem) un liec ledusskapī. Vāri kartupeļus, kad tie gatavi, ļauj tiem atdzist un sagriez tos 0,5 cm biezās šķēlītēs. Kamēr kartupeļi vārās, notīri sīpolus, sēnes, papriku. Smalki sagriez sīpolus, apcep tos eļļā uz vidējas uguns 4-5 minūtes, tad sagriez un apcep sēnes (arī 4-5 minūtes). Pēc tam sagriez papriku un tomātu 2-2,5 cm lielos kubiņos, pievieno sēnēm un cep 5-6 minūtes. Pievieno sāli, paprikas pulveri, paprikas krēmu, skābo krējumu un cep vēl 2-3 minūtes. Kartupeļus ievieto cepamajā traukā, pārlej tos ar sēņu maisījumu un pievieno vistas krūtiņas. Ievieto līdz 180°C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 20-25 minūtes.

Maltu papriku un gulaša krēmus iegādājies ŠEIT!

“Fusilli” pasta ar spinātu, pētersīļu krēmu un vistas gaļu

Sastāvdaļas: “Rūdolfs” BIO dārzeņu krēms ar spinātiem un pētersīļiem (1 burciņa – 235 g), “Fusilli” makaroni (300 g), ķiršu tomāti (300 g), ķiploka daiviņas (3-4 gab.), olīveļļa (3 ēdamkarotes), vistas fileja (1 gab.), vistas garšvielas (1 tējkarote), baziliks (dažas lapiņas), rīvēts cietais siers pārkaisīšanai.

Pagatavošana: vistas fileju apcep uz pannas, tad ievieto cepeškršnī un cep, līdz tā ir gatava. Izvāri makaronus. Kamēr tie vārās, pagatavo mērci, kurā makaronus iemaisīsi – sakapā ķiploku un apcep uzkarsētā eļļā, pievieno 4 ēdamkarotes krēmu un uz pusēm vai 4 daļās sagriez tomātus. Tomātus liec pēdējos un cep īsu brīdi. Makaronus nokās un pievieno mērcei, visu samaisi. Pasniedz ar sagrieztu vistas fileju, pārkaisi sieru un dekorē ar baziliku.

Tiramisu ar bumbieru, aveņu krēmu

Sastāvdaļas: “Rūdolfs” BIO augļu krēms ar bumbieriem un avenēm (1 burciņa – 245 g), “Maskarpones” siers (500 g), avenes (300 g), cepumi “Dāmu pirkstiņi” (200 g), pūdercukurs (200 g), bumbieru brendijs; vari izmantot parasto brendiju, bumbieru vai aveņu liķieri (50 ml), olu dzeltenumi (2 gab.), stipra kafija (1 tase), kakao pārkaisīšanai.

Pagatavošana: uzvāri kafiju, pievieno brendiju un atdzesē. Olu dzeltenumus atdali no baltumiem, dzeltenumus saputo ar pūdercukuru. Turini putošanu, pievieno “Maskarpones” sieru. Kafijā mērcē cepumus (svarīgi to darīt ātri un neļaut cepumiem izmirkt) un kārto glāzēs vai deserta traukos. Virsū klāj olu, “Maskarpones” masu un dažas avenes. Pārlej ar bumbieru, aveņu krēmu, tad atkal liec cepumus, avenes un olu krēmu. Visu pārkaisi ar kakao, noliec uz 3-4 h atpūsties, dekorē ar avenēm.

Iegādājies “Rūdolfs” BIO produktus ŠEIT!

Mango jogurta kūka 

Pamatnes sastāvdaļas: žāvētas aprikozes (130 g), mandeļu milti (90 g).
Pildījuma sastāvdaļas: bezpiedevu jogurts (300 g), kokosrieksta piena “cietā” daļa; pirms lietošanas ieliec ledusskapī vismaz uz 3 h (1 bundžiņa), citrona sula (1/2 glāze), sarīvēta sitrona miziņa (1 gab.), mango (gatavs), “Agars” vai želantīns (1 iepak.), medus (50 ml), bišu maizes pastilas (3 gab.).

Pamatnes pagatavošana: žāvētās aprikozes sagriez sīkos gabaliņos un blenderī vai pārtikas procesorā tās sasmalcini līdz viendabīgai masai. Aprikožu masai pakāpeniski pieber mandeļu miltus un sablenderē masu līdz tā ir sasniegusi konsistenci, kuru ir viegli ieklāt kā pamatni. Masu viendabīgi ieklāj pamantē un liec ledusskapī, kamēr taisi kūkas pildījumu.
Pildījuma pagatavošana: sablenderē kopā visas sastāvdaļas (izņemot mango), sablenderēto masu sadali 2 daļās, vienu pildījuma daļu sablenderē kopā ar attīrītu mango, un otru (balto) daļu sadali vēl 2 daļās. Lai izveidotu kārtas, viss, kas Tev ir jāizdara – sadalītās masas daļas (katra atsevišķi) jāvāra, pieberot 1/2 paciņas “Agara” pulvera. Kad masa sākusi burbuļot, samazini liesmu un turpini to varīt vēl 2/3 min. (maisot) un to uzlej uz pamatnes. Liec saldētavā vismaz uz 10 minūtēm. Tā atkārtot ar otro un trešo kārtu, bet pirms kārtu veidošanas – tā ir nedaudz jāatdzesē (2 – 4 min istabas temp.).
Pēdējai kārtai (pirms likšanas ledusskapī) uzrīvē bišu maizi (to arī var ierīvēt katrā kārtā) un rotā pēc saviem ieskatiem.
Padoms! Kūka garšos vēl labāk 2. dienā ar pārlietu svaigu medu! Turklāt šo saldo ēdienu dēvē par “super kūku”, jo tai nav pievienots rafinēts cukurs, glutēns un piena produkti!
Iegādājies “BeeBite” bišu maizes pastilas ŠEIT!

 

Vēl iesakām izmēģināt: 

  • Auzu pārslu brokastu batoniņi: pagatavo uzkodu, kas iepriecinās gan Tevi, gan mazākos ģimenes gardēžus. Vienkāršo recepti apskati ŠEIT!
  • Plānās pankūkas: ja negribi eksperimentēt – pieturies pie pārbaudītām vērtībām! Iesakām klasiskās plānās pankūkas papildināt ar riekstu krēmiem! Iegādājies “Aguz” riekstu krēmus ŠEIT!
  • “Falafel” bumbiņas: kraukšķīgās bumbiņas lieliski piestāvēs ar jogurta mērci un lavašā. Iegādājies maisījumu “Falafel Bauck Hof” bumbiņu pagatavošanai ŠEIT!
  • Kaltētas ogas: ogas būs ne tikai lielisks našķis, bet ar tām varēsi dekorēt saldos ēdienus – pankūkas, kūkas u.c. Iegādājies “Cietais Rieksts” produktus ŠEIT!
  • Šokolādes brauniji: ja nevēlies ilgi stāvēt pie plīts, pagatavo gardos šokolādes braunijus vien dažu minūšu laikā! Iegādājies maisījumu šokolādes brauniju pagatavošanai, kas nesatur glutēnu un laktozi ŠEIT!
  • Siera standziņas: šīs mutē kūstošās siera standziņas piestāvēs gan brokastīs, gan kā piedeva pamatēdienam, gan vienkārši – kā uzkoda ikdienā. Recepti apskati ŠEIT!

Lai atmosfēra, ko paši varam radīt, sniedz prieku ikdienā,
Tavs Pērkam Kopā