Sena leģenda vēsta, ka rudenī galvenais, lai kājas siltas, cepure uz ausīm un puncis pilns! Par tiem pirmajiem diviem Tev būs jāparūpējas pašam, taču “Pērkam Kopā”, no visas sirds iejūtoties tās vecmāmiņas lomā, kura vienmēr un visur steidz pretim ar siltiem pīrādziņiem, devās vietējo ražotāju labumu medībās, lai noķertu gardumus, ar kuriem Tu varētu našķēties no rīta līdz vakaram, turklāt stiprināt imunitāti un likt rudens baciļiem ņemt kājas pār pleciem. Ko mēs atradām – par to mazliet zemāk, taču komentāros padalies, kāda ir Tava gada aukstākās sezonas veselības recepte, piedalies konkursā un dāvanā saņem rudenīgu labumu grozu!
AGUZ riekstu sviesti
Kas gan var būt labāks par brokastu maizīti ar zemesriekstu sviestu un iecienītāko ievārījumu? Veselīgu un neticami gardu alternatīvu ierastajam riekstu sviestam, kam parasti tiek pievienots vesels lērums sāls, cukurs un citas pārtikas piedevas, radījis nelielais Latvijas uzņēmums “Aguz” – tā sastāvā ir tikai un vienīgi visaugstākās kvalitātes rieksti, tādēļ krēmīgais gardums ir 100% dabīgs, satur organismam tik ļoti nepieciešamās taukskābes, uzlabo asinsriti un stimulē imūnsistēmu, turklāt nepalielina ķermeņa svaru un vidukļa apkārtmēru. Ar mandeļu, lazdu, zemesriekstu un Indijas riekstu sviestiem vari našķoties dažādi – smērējot uz augļiem, pievienojot putrām un smūtijiem, kopā ar cietajiem sieriem, gatavojot salātu mērces vai pat marinējot gaļu.
Šokolāde RED
Vai zināji, ka viduslaiku Eiropā šokolāde tika uzskatīta par grēku tās maģisko īpašību dēļ? Kārdinošais gardums smadzenēs stimulē endorfīnu izdalīšanos, kas rada baudas un laimes sajūtu. Tomēr grēcīgi saldie mirkļi nepalika nesodīti – Tu jau zini par tiem tauciņiem uz vēdera un augšstilbiem.. līdz šim! “Red” ir pasaulē pirmā šokolāde, kura, salīdzinājumā ar citām šokolādēm, satur gandrīz divreiz mazāk kaloriju, taču garšas ziņā pārsteidz pat visprasīgākos šokolādes cienītājus. Tā satur tikai dabīgas sastāvdaļas, turklāt šokolādei nav pievienots cukurs – lielisko garšu nodrošina no dabīgiem produktiem iegūtas vielas, piemēram, eritritols un stēvija. Viens “Red” šokolādes gabaliņš satur vien 17 kcal – tik pat, cik ābola šķēlīte.
PIKOLO sukādes
Rudens un ziemas sezonai sagatavojies ar kārtīgu vitamīnu trieciendevu, ko satur augļi un ogas žāvētā veidā – sukādēs! Cidonijas, ko mēdz dēvēt par Latvijas citronu, satur ļoti lielu C vitamīna daudzumu, kas ievērojami palīdz stiprināt imunitāti un tādējādi izvairīties no aukstajam laikam tik ļoti raksturīgajiem vīrusiem. “Lubeco” ir pašmāju ģimenes uzņēmums, kas pavisam nesen laidis klajā rotaļīgu zīmolu ar pievienoto vērtību “Pikolo”, kas radīts īpaši bērniem. Gardo sukāžu burciņās noslēpies pārsteigums – uzlīmes, ar ko burciņu pārvērst mīļā lācītī, kurā pēcāk uzglabāt dažādas sīklietiņas. Jau iepriekšminēto cidoniju, ābolu, ķirbju un zemeņu sukādes ir pilnīgi dabīgas, bez krāsvielām, aromatizētājiem vai garšas pastiprinātājiem.
PESTO
Kad nosaukums runā pats par sevi… Latviešu interpretāciju klasiskajai itāļu mērcei jeb pesto, kura pamatsastāvdaļas ir baziliks, cietais siers, rieksti un olīveļļa, radījuši jaunie garšu meistari un kulināro piedzīvojumu meklētāji tepat, Rūjienā, izmantojot pēc iespējas vairāk Latvijā ražotu sastāvdaļu un tādējādi atbalstot arī citus vietējos uzņēmējus. Jaunums “Pesto” sortimentā ir vegāniskais pesto – tas nesatur piena produktus, taču neatkārtojamu garšas niansi svaigajai mērcei piešķir tai pievienotās ķirbju sēklas. Piedeva tīru un neparastu maltīšu baudītājiem!
LATVIJAS ĶIPLOKS produkti
Vai zināji, ka mūsu pašu zemītē audzis ķiplociņš no ievestajiem brāļiem atšķiras ar citādu garšu un smaržu? Raunas pusē jau par ķiploku karalienēm dēvētās “Latvijas Ķiploks” saimnieces savu plašo produkciju rada tikai no bioloģiski audzētiem ķiplokiem, garšauga unikālās un ārstnieciskās īpašības ietērpjot tādos produktos kā ķiploku medus, granulas, pulveri, tējas, ķiploku ziedu pesto un pat kompetes, savukārt īstiem vīriem un brangām sievām radīts īpašais “Ķi” jeb ķiploku alus. Elpa, kuras dēļ baciļi turēsies pa gabalu, garantēta!
KAFEJA ALĪDA
Grauzdēta cigoriņu kafija ar Sēlijas garšu – tas ir vērtīgs senatnes mantojums, kuru saimniece aizguvusi no savas vecmāmiņas Alīdas. Kafijas jeb kafejas, kā to dēvē pati saimniece, pamatu veido grauzdēti cigoriņi, taču pievienotie mieži, rudzi, burkāni, apiņi, kaņepes, iesala graudi un pat ozolzīles dzērienu bagātina ar dažādām garšu niansēm, tādējādi radot vairākus kafeju veidus – “Alīda”, “Paulīne”, “Viesīte” un “Sēlija”. Kafejas ražošanā tiek izmantotas tikai vietējās izejvielas, turklāt tā nesatur kofeīnu. Tāpat saimniecība laipni gaida ciemiņus – pēc ekskursijas pa fabriku pie tases gardas “Alīdas” varēsi dalīties domās un sajūtās par kafiju, dzīvi un darbu laukos.
RUNDĀLE tomātu mērces
Lai pagatavotu sātīgas un restorāna cienīgas vakariņas, ne vienmēr nepieciešams stundām ilgi stāvēt pie plīts – “Rundāle” produkcijā atradīsi vairāk kā 10 dažādas tomātu mērces, ar kurām neparastā veidā pat visvienkāršāko maltīti pārvērst par gastronomisku šedevru. Spageti ar gaļu pāris minūtēs? Tas ir iespējams – kamēr makaroni burbuļo, katliņā uzsildi “Rundāle” Boloņas mērci, un voilà! Ja vēlies nogaršot ko patiesi ekstrēmu un ugunīgu, izvēlies 5 aso piparu mērci, savukārt jaunu garšu virsotnēm izmēģini “Rundāle” mērces WOK ēdieniem.
PUPUCHI pupu kraukšķi
Brīžiem, kad kārais zobs tā vien sauc pēc kādas kraukšķīgas uzkodiņas, izmēģini veselīgās “Pupuchi” cūku pupas – tās ir grauzdētas bez taukvielām, turklāt pupām ir pievienotas tikai dabīgas garšvielas – ķiploks, oregano, kanēlis un citas. Pupas ir olbaltumvielām bagāts produkts, kas satur mūsu organismam nepieciešamās neaizstājamās aminoskābes, tādēļ īpaši svarīgi, ka savu uzturu ar gardo kraukšķi var papildināt arī tie cilvēki, kuriem ir glutēna nepanesība. Jaunums “Pupuchi” sortimentā ir mini lauku pupas – paķer tās līdzi un bruņojies ar enerģijas lādiņu visai dienai!
Dabīgs augu dzēriens DABAS DOTS
Svaigs, veldzējošs un ar nepieradinātas dabas garšu – “DABAS DOTS” dzērieni ir pagatavoti no Latvijas augiem, par pamatu izmantojot tējas, kas papildinātas ar sulām, medu vai dabīgiem saldinātājiem. Jau pavisam drīz varēsi iegādāties jaunumus – ābolu tēju ar avenēm un bumbieriem vai priežu skuju tēju ar pīlādžiem un āboliem, baudot izteikti rudenīgas un bagātīgas garšas neparastā izpildījumā. Dzēriens satur ieteicamo diennakts antioksidantu devu, turklāt to var lietot divējādi – gan atdzesētu, gan karstu.
DIMDIŅI “PASAULES RECEPTES”
Vai zini, ko tulkojumā no korejiešu valodas nozīmē vārds kimchi? Tieši ar šādu nosaukumu vienu no saviem jaunajiem produktiem prezentē “Dimdiņi” – tie ir fermentēti dārzeņi jeb, konkrētāk, ķīnas kāposta salāti maltu sakņaugu un garšvielu marinādē. Jaunajā “Pasaules receptes – pasaulē populāri salāti” produkcijā uzņēmuma garšu eksperti izstrādājuši vairākus salātu veidus, paverot pircējiem jaunu pasaules garšu baudījumu apvāršņus.
KEEFA “SIMPLY FOOD” biezeņi
Šo noslēpumaino sakņaugu senie indiāņi dēvēja par zemes brīnumu un uzturā izmantoja jau simtiem gadu senā pagātnē, taču savu triumpfa gājienu veselīgais dārzenis sāka tikai 20. gadsimta otrajā pusē – tas ir topinambūrs! Latvijas uzņēmums “KEEFA” piedāvā dabīgus biezeņus, kuri uz citu līdzīgu produktu fona izceļas ar savu unikālo izejvielu un neparasto kombināciju klāstu. Biezeņu galvenā sastāvdaļa ir tieši topinambūrs, kuram pievienoti citi dārzeņi, ogas un augļi, radot vitamīniem un vērtīgām vielām bagātu produktu ar neatkārtojamu garšu.
DABAS SPĒKS “PATRIOTISKIE PLĀCEŅI”
No karaļa galma līdz parasta pilsētnieka virtuvei zirņu ēdieni vienmēr bijuši augstā cieņā. Kamēr līdz Ziemassvētku zirņi ar speķi bļodiņai vēl mazliet jāpaciešas, nogaršo “Patriotiskos plāceņus” – no maisījuma, kuru sastāvā ir malti pelēkie zirņi, sāls un dabīgas garšvielas, tam pievienojot ūdeni un sīkos kubiciņos sagrieztu sieru, jau pēc dažām minūtēm varēsi uzcept gardus plācenīšus. No vienas paciņas pilni punči būs 5-6 cilvēkiem, jo šķiedrvielām bagātā maltīte ir ļoti sātīga. Tos var baudīt gan karstus, gan atdzesētus kopā ar skābo krējumu vai iemīļotajām mērcītēm.
Stiprie dzērieni AKMEŅLAUZIS
“Tur, spirta brūzī, kas viens uz Veco Rīgu, pa rorēm kandžas strautiņš plūst ar dzidru stīgu,” teiksmainiem stāstiem par sevi vēsta “Akmeņlauzis” – mājas kandža no pašu zemes graudiem, kas brūvēta tepat, Vecrīgas sirdī. Bagātinot pamatdziru jeb “Balto” ar pļavas ziediem, augiem, ogām, medu un citām dabas veltēm, radīti 9 unikāli stiprie dzērieni, kas vienaldzīgu neatstās it nevienu – to izcilais dizains, vēstījums un, protams, piesātinātā garša, pēc “Akmeņlauža” vārdiem, patiešām “prasās pēc orķestra un marša”. Vienu jau var, vai ne?
SMALKAIS MUSLIS
Kad no rītiem gribās ilgāk pačučēt un brokastu gatavošanai nav daudz laika, izmēģini ēšanai uzreiz gatavo “Smalko musli” – tās ir pilgraudu auzu pārslas, kas noteiktās proporcijās tiek ļoti smalki samaltas kopā ar žāvētiem augļiem, ogām vai sēklām. Veidi, kā to lietot, ir ļoti dažādi – aplejot ar aukstu vai siltu pienu, kefīru, paniņām vai grieķu jogurtu, lietojot kā piedevu smūtijiem, pievienojot omletēm, pankūku un kūku mīklām vai pat apvāļājot kotletes.
BURKA & LEDUS
Tiem, kuri savas garšas kārpiņas vēlas izdancināt ugunīgā dejā, “Burka & Ledus” piedāvā Latvijā augušu čili piparu mērces un citus produktus – līdz ar rudens sezonas sākšanos, piedāvājumā atkal atgriezusies “Carolina Reaper” jeb pasaulē asākā čili mērce, ko nobaudīt pa spēkam būs tikai viskarstasinīgākajiem gardēžiem.
GI LINE produkti
Uzņēmuma “Gi Line” produkcijā atrodami neikdienišķu garšu salikumu sīrupi ar stēviju karstajiem dzērieniem, desertiem, salātiem un gaļas ēdieniem, piemēram, Kajēnas piparu un ābolu sulas sīrups, kā arī dabīgi veselības eliksīri enerģijai un imunitātei. Absolūts jaunums, kas izstrādāts, sadarbojoties ar Dobeles Dārzkopības institūtu un pavisam drīz nonāks pie saviem pircējiem, ir ābolu biezenis “Viens vesels” – tikai dažas karotītes šī inovatīvā un vērtīgā produkta spēj radīt sāta sajūtu un vienlaikus samazināt apetīti, tādējādi palīdzot notievēt organismam nekaitīgā un draudzīgā veidā.
RŪDOLFS BIO produkti
Ekoloģiski tīra alternatīva ierastajiem ievārījumiem un pamatēdienu mērcēm ir “Rūdolfs” BIO krēmi – veselīgajam gardumam nav pievienots kristāliskais cukurs vai konservanti un tas nesatur glutēnu, turklāt dārzeņu un garšaugu krēmi īpaši piemēroti vegānu maltītēm. Svētdienas rīta pankūkas, dažādas putras vai saldējums lieliski saderēs ar kādu no augļu krēmiem, savukārt augļus un ogas dzeramā veidā vari baudīt prieka, iedvesmas, labsajūtas, intelekta vai enerģijas smūtijos.
KAŅEPJU FABRIKA
Lielā gavēņa laikā mūsu senči gaļas un piena vietā izmantoja dažādus kaņepju sēklu produktus – un ne velti! Tās satur tik daudz mūsu organismam nepieciešamās uzturvielas, ka ne uzskaitīt. “Kaņepju Fabrika” rosina nobaudīt īstu Latvijas kaņepes garšu, kas notverta gan nelielā staka (kaņepju sviesta) burciņā, gan no kaņepju miltiem gatavotos krekeros. Saldiem našķošanās brīžiem pagaršo svaigpiena gotiņu ar apceptām kaņepju sēkām – dikti labas gan pēc garšas, gan skata!
TU saldējumi un smūtiji
Kurš teicis, ka saldējums piestāv tikai vasarai? Viena no pasaules iecienītākā garduma piedāvājumu klāstam salīdzinoši nesen ir pievienojies pašmāju ražotājs “TU FOOD” – izmantojot tikai augstākās kvalitātes izejvielas un vietējo piegādātāju saldo krējumu, uzņēmums ražo krējuma un plombīra saldējumus, kuru klasiskās garšas papildinātas ar dažādām piedevām – šokolādes mērci, karamelizētiem riekstiem, ābolu gabaliņiem, biezpienu un vēl citām. Padomāts arī par tiem, kuri vēlas ieturēt slaido līniju – šerberti jeb saldētie augļu un ogu smūtiji būs viegls un veselīgs gardums, ar ko našķēties bez jebkādas vainas sajūtas!
Vesels ēdis! Tagad, kad esam Tevi sakārdinājuši gan ar smeķīgu ķiplokmaizīti, gan kādu saldumiņu, laiks ķerties pie lietas…
PIEDALIES KONKURSĀ! Ja vēlies jau pavisam drīz nogaršot dažus no minētajiem, kā arī vēl citiem Latvijas labumiem, komentāros raksti, kāda ir Tava unikālā veselības recepte, dalies ar bloga ierakstu savā Facebook profilā un, iespējams, tieši Tu 27. septembra izlozē dāvanā saņemsi gardumu grozu visai ģimenei!
Ar garšīgiem piedzīvojumiem pirmajā rudens mēnesī iesoļojot,
Tavs “Pērkam Kopā”
Līdz ar rudens dzestruma ienākšanu mājās, noteikti ir jāparūpējas par ķermeņa siltumu. Mana unikālā veselības recepte ir vilnas zeķītes kājās, meža aveņu tēja un mājās gatavotie – veselīgie cepumiņi! Kā arī jāatceras katru rītu iedzert karotīti priežu sīrupu!
Lai visiem stipra veselība! 🙂
Glāze citronūdens katru rītu pēc pamošanās, kvalitatīva pārtika priekšroku dodot Latvijā ražotai un fiziskās aktivitātes!
Sveika, Anta! Paldies, ka piedalījies mūsu konkursā – apsveicam, tieši Tu esi laimējusi gardumu grozu! Par dāvanas saņemšanu sazināsimies ar Tevi privāti. Lai saulaina un vēl maķenīt laimīgāka diena!
Dzeru zāļu tējas ar medu, kārtīgi izguļos un dodos garās pastaigās! Lietoju arī augļus un dārzeņus, kas izauguši pašas dārziņā!
Labas domas. 🙂 Arī drēgnās dienās, dažādās neveiksmēs, un ja pat gadās saaukstēties – svarīgi ir atrast ko labu, par ko padomāt, lai vairotu laimes sajūtu. Un protams – siltas kājas un pašu lasīta liepziedu tēja ar medu sasildīs un uzlabos omu.
Izstaigājos ar meitiņu gar jūru- sāļais gaiss labi der iesnu gadījumā. Kad nosalušas pārbraucam mājās- oranža kā saule- iepriecina ķirbja putra. Izcepam pīrāgus labai omai. Un obligātas fiziskās rudens nodarbes- nebeidzama lapu grābšana, lai mugurai ir ko just )))
Unikālā veselības recepte: lūpu kaktiņi uz augšu tik ilgi, kamēr smadzenes sāk smaidīt, meditācija-satikšanās ar sevi, ticība labajam iznākumam, cerība, mīlestība pašam pret sevi un apkārtējo pasauli, pozitīva domāšana, lietu skatīšana no pozitīvā skatu punkta, pieņemšana un nogaidīšana, pacietība un pateicība, kas rezultējas priekā un gandarījumā!
zaļu tejas(zemeņu,piparmetru,aveņu uct. )ar medu un citronu katru dienu,kas pacel noskanojumu un dot energijas pociju – but smaidigai un laimigai lai kadi rudens veji pustu!!!
Rūdīšanās- peldes jūrā cauru gadu (izņemot kad aizsalusi), kontrastduša, priežu jaunie dzinumi tējā, gaisa temperatūra telpās noregulēta uz 19 grādiem arī ziemā, garas pastaigas gar jūru un priežu mežu. Daudz tējas aukstajā laikā- cidoniju un aroniju sīrupa. Būt aktīvai un labā garstāvoklī.
Gardi smiekli, garšīgi smaidi, pozitīva dzīves uztvere un labs humors … tas nav daudz prasīts, lai ikdiena un dzīve būtu izdevusies!!! 🙂 🙂 🙂
Ingvers pie tējas vakaros, Citrons no rīta pie kafijas! 🙂 Dažreiz medus ūdens /tējkarote uz lielo krūzi/ no rīta pirms brokastīm. Pozitīvs noskaņojums visai dienai un veselīgs smaids sejā garantēts.
Vēsā rudens un aukstās ziemas veselības recepte ir no dārza, piparmētru tēja, to dzeram, lai aizdzītu rudens stresu prom, kumelīšu tēja – labākam miegam, lai saldāka tēja, bez lauku medus neiztikt. Rudens kā, rudens, tikai ķirbju daudz 🙂 Tad nu nesvinam Helovīnus, bet uzņemam vitamīnus ar ķirbja biezzupu un tā sēklām un pa vidu maltītēm uzkožam pa skābai dzēvenei vai brūklenei, kas pasargā pret infekcijām. Gatavojot pievienojam māaazliet vairāk ķiploka, lai pasargā mūsu ģimenes organismu no vīrusiem un stiprina imunitāti. Un tad jau kad saulīte silda mazāk, skrienam uz aptieku pēc D vitamīna un saldējuma vietā ēdam saldētas ogas, kuras ievāktas no omes dārza. Bet, ja pavisam švaki, tad skatāmies filmas ar aveņu tēju.
Piparmētru tēja ar citronu,ingveru un medu.Un protams svaigs gaiss un pozitīva domāšana! Skaistu rudeni visiem😊
Ingvera dzēriens pieliekot dzērvenes, medu un apelsīnu. Vitamīnu bomba!
Turi golvu soltumā, vādaru olkumā, kojas syltumā, i pordzeivosi symtu godu.
Es vēl labākās receptes meklejumos…. Šobrīd pieskatu, lai kājas vienmēr sausas un siltas. Karstie dzērieni ar karotīti medus, citronu ļauj cerēt, ka baciļi metīs līkumu.
Man gluži nejauši jo gadus jo vairāk smalkie trauki no virtuves skapīšiem un plauktiem pazūd nostākos kaktos un to vietu ieņem tēju pakas un sainīši, gan pašas vākti gan pie uzticamiem audzētājiem iegādāti.
Dažas tēzes no manām ziemas receptēm –
* ar piparmētrām uzmanīgi (arī upmētras, ūdensmētras u.c. tml. mētras, kur mentols klāt) – ir dažas iekšķīgas slimības, kas nepieļauj piparmētru (mentola) lietošanu un īstā stiprā (ne dārza maigā) piparmētra kairina rīkles gļotādu un klepus ārstēšanas vietā var dabūt īstu sauso kāsu;
* avenes man pakās ir pulkāku veidu – pliki lielie kāti bronhītam un citām dziļākām krūšu vainām, savulaik vecmamma vnk izgāja ziemā dārzā un salauza aveņu kātus klepus tējai; ir man gan mājas gan meža aveņu lapas un zariņi ar un bez ogām, plus vel jaunie smalkie šīgada dzinumiņi;
* liepziedus šogad nelasiju – organisms neprasija (ticu intuīcijai) ; citus gadus paprāvu audekla maišeli pa ziemu nodzērām, kopā ar ķimenēm;
* kumelītes šogad labi auga, salasiju tikai no dārza, jo pļavā ieviesās urbanizācija un drīz varēs tikai pie oficiāli reģistrētiem dobēs un plantācijās audzētājiem nopirkt, jo zāļu sievām ar vairs nebūs kur iet; ar kumelītēm arī uzmanīgi ar stiprumiem – stiprais uzlējums ietekmē vēderu – no caurejas līdz aizcietējumiem;
* iepriekšteiktā vēdera sakarā – pēdējos gados novērojams, ka saaukstēšanās slimības iet rokrokā ar vēdera vīrusu – neviens dakteris tur smalkāk nepētīs, bet kad būsi atstājis aptiekā pusi algas par kapsulām un pulveriem, tad Tavs vēders uzgavilēs parastai vērmeļu tējai 😉
* ir mums mājās arī stēvijas pilieni cukura aizvietošanai desertos, bet cukurs nav 100% baltā nāve, dažreiz tieši cukurs ir īsti vietā un laikā, jo izvelk no tējas drogām īsteno spēku, vecos laikos cukuru kaisija uz pušumiem un nobrāzumiem zem cūkpupu lapām, tātad pie zāļu tēju skapīša jābūt cukurdozei, arī sirdsvājuma un saaukstēšanās saslimšanas noguruma gadijumos glāze cukurūdens;
* nez vai ingveru var pieskaitīt pie LV augiem, bet mēs reiz izaudzējām veikalā pirkto bumbuļu sadīgušās “acis” un ražu novācām, otrreiz nestādijām, jo klapata liela un ilga un tie laksti dikti stipri atgādina marihuānu – dzīvojot vidē, kur “kaimiņš kaimiņam deserts”, negribējās dot vielu glupām baumām; toties ziemas avārijas recepte – ingvers+laims vienādās daļās sakapāti sīkos gabaliņos + cukurs tikai tik cik lai katliņā tos savārītu un tad + medus pēc ieskatiem un panesamības = to zaptīti burciņās un ledusskapī, vajadzības gadijumā vai nu tīru ēd.k. uz krūzīti ūdens jeb 1 tk pie upeņu tējas; un par upenēm runājot – līdzeklis Nr.1 !!!! Tikai atkal jāzin, ka mūsdienās jau pamazām izzūd vecās LV šķirnes un jaunākās vairs nav tik spēcīgi ārstnieciskas, pavisam jaunajām saldajām šķirnēm pat vairs nav pektīnu iekšā un ievārījumu nevar izvārīt.
* pirms ziemas paplūkāt un pakošļāt kaņepju lapas (atkal narkotikas) , tās palīdz arī gremošanas problēmām pie vēdervīrusa un par kaņepju grūdeņa spējām pat nav ko runāt (ne par aizdaru ar sviestu, bet grauzdētas un piestā grūstas kaņepes). Ir pētijums, ka, ja sāktos karš, tad īstens latvietis no kaņepju grūdeņa vien varētu gadu izdzīvot.
* meža zemenes (mētras ar ogām) – imunitātei;
* pelašķis
* sniegs – pēc iespējas vairāk skatīties baltā krāsā, tam jau tas sniegs ir domāts, ka apklāj visas bēdas, tāpēc tajās draņķīgajās dubļaini pelēkās ziemās bez sniega ir %tuāli daudz vairāk saslimšanas gadijumu plus vel nepavisam ne smieklam, bet fakts, ka cilvēkiem spēka gados iesnas piemetas ja ir par maz seksa un tam ir zinātnisks pētijums apakšā 😉
* plus visa iepriekšminētā sakarā – galvenais uz to neieciklēties, jo pārāk “veselīgu dzīvesveidu apzināti piekopt” ir neveselīgi nervu sistēmai 😉 visu ar mēru 😉 ar tevi notiek tas, ko tu domā – ja nemitīgi domāsi kā nesaķert iesnas – tās tevi piemekēs, un plaušu karsonis, kā izrādās, nemaz nav saaukstēšanās slimība 😉
Rudens nāk ar skaistu krāsainību un protams savu vēsumiņu!tad nu meklējam biezāku zeķīti,šallīti un dzeram gardās tējiņas!vēl rudens vakaros sirsniņu sasilda mīļās sarunas ar bērniem,mazbērniņiem !!!
[…] Bloga rakstu vari izlasīt te […]
[…] Bloga rakstu vari izlasīt te […]